Actueel

Overzicht

Het belang van IT modernisering Artikel

12-06-2017

Hoewel organisaties anno 2017 voor hun bedrijfsvoering afhankelijk zijn van IT, steken ze schrikbarend weinig moeite in modernisering van hun IT-diensten. Dat dat wel nodig is, blijkt uit een onderzoek dat onlangs uitvoert is.

Uit een recentelijk onderzoek blijkt dat ongeplande downtime bij bedrijven in de Benelux gemiddeld een kostenpost van 20,4 miljoen dollar veroorzaakt. Hetzelfde onderzoek toont aan dat 51 procent van de bedrijven kampt met beschikbaarheidsproblemen. Er is sprake van een kloof tussen wat IT kan leveren en wat de eindgebruiker verwacht.

Door deze kloof voelen bedrijven zich beperkt in hun ambities om digitaal te transformeren. Nagenoeg iedere organisatie is daar echter op de een of andere manier mee bezig. Bijna de helft van de ondervraagden geeft toe dat ze problemen in innovatie ervaren. Bovendien leiden downtime en dataverlies ook tot veel (negatieve) publiciteit, met gevolgen die moeilijk uit te drukken zijn in financiële cijfers. Denk aan klantvertrouwen dat afneemt. 60 procent heeft schade ervaren aan zijn merkintegriteit, wat zowel de merkreputatie als de klantretentie beïnvloedt.

Het is dus zaak dat bedrijven blijven investeren in IT-diensten. Door de komst van Internet of Things (IoT) zullen steeds meer apparaten op het internet zijn aangesloten. Zo is een koffiemachine is bij downtime niet te gebruiken. Dat is aanzienlijk minder erg dan wanneer je website niet bereikbaar is en klanten geen orders kunnen doorgeven.

XRC® services inventariseert de problematiek en biedt passende oplossingen voor modernisering van IT-diensten. Onze ervaren specialisten kijken graag – samen met u – naar de mogelijkheden.

Heeft u vragen over onze ICT-oplossingen?

Onze specialisten staan u graag te woord.

Bel 088 229 04 99

of ga naar onze contactpagina

Volg ons op