Actueel

Overzicht

Ook netwerken XRC ondervinden hinder van landelijke DDOS-aanvallen Artikel

30-01-2018

Sinds afgelopen week zijn in Nederland o.a. de banken, betalingsverwerkers, overheidsinstanties, telecom- en internetproviders doelwit van DDOS-aanvallen geworden. Onze geavanceerde  en redundante netwerken zijn ergens ook met al deze instanties verweven. Hierdoor ondervindt het netwerk van XRC er ook hinder van. Helaas worden de aanvallen steeds geavanceerder en worden ook de landelijke informatieknooppunten getroffen. Hierdoor is het landelijke netwerk deels geheel of gedeeltelijk niet bereikbaar tijdens deze aanvallen. Onze klanten kunnen hierdoor gedeeltelijk hinder ondervinden van hun dienstverlening welke is aangesloten op het internet. Dit kan op het gebied van data, telefonie, pin of alarm zijn. Dit is afhankelijk van de aanval.

Een DDOS (Distributed Denial of Service) is een aanval waarbij heel veel (geïnfecteerde) computers, vaak vanaf verschillende locaties ter wereld, verbinding maken met één server. Dit kan de server zijn van een instantie (bijvoorbeeld een bank) maar ook een knooppunt in een datacentrum. Hierdoor kunnen meerdere diensten tegelijk worden aangevallen. Door de grote aantallen geïnfecteerde PC's kunnen de instanties en/of datacentrums de grote hoeveelheid verkeer niet aan waardoor de servers niet langer te bereiken zijn voor normaal gebruik. Deze overbelasting veroorzaakt de verstoringen in het netwerk.

DDOS-aanvallen richten zich uitsluitend op de capaciteit van de infrastructuur en apparatuur waardoor deze overbelast raken. Dit is geen hack dus de veiligheid van uw data komt hierdoor niet in gevaar. De geavanceerdere beveiliging van het XRC-netwerk doorstaan deze aanvallen, maar het drukt wel op de gehele netwerken, waardoor de performance dus gedeeltelijk hinder kan ondervinden. Onze excuses daarvoor. Er wordt achter de schermen met ook andere providers hard gewerkt aan een structurele oplossing van dit landelijke probleem.

Wij zullen u via onze reguliere informatiebronnen op de hoogte houden van statuswijzigingen. Nogmaals excuses voor het ongemak.

Heeft u vragen over onze ICT-oplossingen?

Onze specialisten staan u graag te woord.

Bel 088 229 04 99

of ga naar onze contactpagina

Volg ons op