Actueel

Overzicht

Traditionele telefonie verdwijnt; wat betekent dat voor jou? Artikel

19-09-2017

KPN stopt in 2019 met traditionele telefoondiensten. Het gaat om bellen via een analoge of ISDNverbinding. VBW Bedrijfskosten biedt een alternatief voor bloemisten die nog zo’n aansluiting hebben.
'Deze stap van KPN zat er al even aan te komen. Het aantal analoge telefoonlijnen is in de afgelopen jaren sterk gedaald. Ooit waren er zo’n 6 miljoen van die lijnen, nu nog zo’n 2 miljoen', vertelt Ton Leerentveld van VBW Bedrijfskosten. Die daling heeft alles te maken met de opkomst van VoIP. VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Het betekent simpelweg bellen via internet, net zoals je thuis waarschijnlijk tegenwoordig tv kijkt via internet.

Gevolgen voor pin- en alarmsysteem
Vanaf september 2019 is het definitief gedaan met analoge telefoonlijnen (type meervoudige PSTN) en ISDN (type 1 en 2). Voor bloemisten die nog zo’n aansluiting hebben, is er dus werk aan de winkel. Want vaak gaat het niet alleen om telefonie, maar werken ook de kassa en bijvoorbeeld het pin- en alarmsysteem via deze verbinding. Doe je niets, dan ligt je winkel straks stil.

Geen kostbare investering
VBW Bedrijfskosten biedt nu in samenwerking met XRC Services een oplossing. 'Wij hebben een speciale router ontwikkeld voor detaillisten', vertelt Dave Spijker, CEO van XRC Services. 'Die router – de ALL-IP-box – werkt als een omvormer. Je kunt daardoor je bestaande telefoons en systemen gewoon blijven gebruiken en hoeft dus niet fors te investeren in nieuwe apparatuur.'

Ook wifi in je winkel
De ALL-IP-box fungeert als telefooncentrale en je kunt er bijvoorbeeld jouw alarmsysteem, kassa en pinapparaat op aansluiten. Met de box kun je bovendien al je werkplekken voorzien van internet en je klanten in de winkel wifi aanbieden. 'Je zult merken dat je internetverbinding sneller wordt. Bovendien bespaar je, want onze kosten liggen lager dan de dure maandelijkse lasten van een analoge of ISDN-verbinding.'

Partner voor retailers
Om over te stappen, sluit je via VBW Bedrijfskosten een abonnement voor zakelijk internet en telefonie af.

Meer weten over de mogelijkheden?
Neem contact op met VBW Bedrijfskosten via 085-7822921 of vbwbedrijfskosten@savings4you.nl
VBW Bedrijfskosten wordt uitgevoerd i.s.m. Savings4You.

Heeft u vragen over onze ICT-oplossingen?

Onze specialisten staan u graag te woord.

Bel 088 229 04 99

of ga naar onze contactpagina

Volg ons op