Actueel

Overzicht

XRC bereidt zich voor op Internet of Things Artikel

20-03-2017

Naar verwachting zullen er in 2021 zo'n 46 miljard apparaten verbonden zijn met het Internet of Things (IoT). Organisaties zullen rekening moeten houden met een aantal punten om het volledige potentieel te kunnen benutten.

De groei op het gebied van IoT komt doordat verwacht wordt dat de prijs van een IoT-device in de volgende vier jaar aanzienlijk zal dalen,” aldus Dave Spijker, CEO XRC services. “Een reële verwachting is, dat de prijzen dicht bij de grens van 1 dollar per stuk kunnen komen te liggen. De grootste groei wordt voorspeld binnen de industriële en publieke sector. Naar verwachting zal het gebruik binnen deze sectoren jaarlijks met 24 procent toenemen.”

Het IoT laat verschillende devices met elkaar in verbinding staan. Deze vorm van automatisering zorgt ervoor dat devices zelf gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. Zoals het bijhouden van voorraden in magazijnen. Of het doorsturen van telemetriegegevens uit auto's om onderhoudsmomenten te kunnen bepalen. Deze handelingen worden uitgevoerd op het moment dat daar behoefte aan is. Op die manier kunnen processen efficiënter worden ingericht. Dit kan weer leiden tot kostenreductie.

“Organisaties zullen de nodige voorbereidingen moeten treffen om de toenemende datastromen op te kunnen vangen,” vertelt Dave Spijker. “Veel bestaande databases zijn hier nu nog niet op voorbereid. Daarnaast zullen ‘slimme' systemen ook met minder krachtige netwerkapparatuur moeten kunnen werken. Maar de aanpassingen beperken zich niet tot hardware. Ook zullen IoT-leveranciers vaker mee moeten denken met technisch minder onderlegde gebruikers. Als ICT specialist staan wij bedrijven graag bij het maken van de juiste keuzes, zodat ook zij in de toekomst de IoT tot standaard onderdeel kunnen maken van hun onderneming.”

De groei van het IoT heeft gezorgd voor meer aandacht in de IoT-beveiliging. Hackers maken in toenemende mate gebruik van botnets van IoT-devices. Hiermee kunnen grootscheepse cyberaanvallen worden uitgevoerd. Met bijvoorbeeld gegevensdiefstal als gevolg. Om dergelijke gevaren te voorkomen, maakt XRC services gebruikt een volledig encrypted netwerk, dat 24/7 gemonitord wordt.

Heeft u vragen over onze ICT-oplossingen?

Onze specialisten staan u graag te woord.

Bel 088 229 04 99

of ga naar onze contactpagina

Volg ons op