Actueel

Overzicht

XRC waarschuwt voor uitvallende pinautomaten Artikel

13-03-2017

Het vervangen van betaalautomaten komt maar langzaam op gang. Winkeliers zijn zich te weinig bewust van de gevolgen die het niet vervangen met zich mee brengt. Hierdoor lopen zij het risico op uitvallende betaalautomaten en geblokkeerde pinbetalingen.

“Voor elke pinterminal is er een certificaat afgegeven,” aldus René Nuiver, retail specialist XRC services. “Hier is ook een einddatum aan gekoppeld. Na deze datum werkt de terminal niet meer. Uitstel aanvragen is niet mogelijk en daarom is het tijdig vervangen van groot belang.”

De veiligheid van betaalautomaten wordt geborgd door een certificeringsprocedure op basis van Europese beveiligingseisen. Vanuit veiligheidsoptiek zijn de betaalautomaten optimaal aangepast aan SEPA. Deze goedkeuring wordt echter afgegeven voor een bepaalde periode.

De Nederlandse Betaalvereniging vermeldt dat de Banksys XENTA een expiratiedatum heeft van 31 december 2017.

“We zien dat 80% van de klanten het liefst betaalt met een pinpas,” vertelt René Nuiver. “Om de mogelijkheid tot pinbetaling te blijven aanbieden, dienen de huidige pinapparaten vervangen te worden vóór 31 december 2017. Dit lijkt nog ver in de toekomst, maar er dient rekening gehouden te worden met levertijden en beschikbaarheid van monteurs. Wij adviseren al onze klanten dan ook om niet lang te wachten, maar tijdig de pinterminals te vervangen.”

De nieuwe terminals ondersteunen het contactloos betalen (NFC) en retour pinnen, hierdoor sluiten ze beter aan op de wensen van de huidige betaler.

Heeft u vragen over onze ICT-oplossingen?

Onze specialisten staan u graag te woord.

Bel 088 229 04 99

of ga naar onze contactpagina

Volg ons op